уторак, 8. октобар 2013.

Jovana Brakocevic

Jovana Brakocevic

  1.    Jovana Brakocevic(5.mart 1988.) je srpska odbojkasica iz Zrenjanina.Odbojkom je pocela da se bavi u 4.razredu Osnovne skole,da bi se vec u 8. kao petnaestogodisnjakinja debitovala za seniorski tim POstar,Iste godine se debitovala za kadetsku ekipu u SFR na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo u Liberecu.Prvo veliko takmicenje na kojem je nastupala za seniopsku reprezentaciju je bilo Svetsko prvenstvo u Japanu 2006.god. kada je reprezentacija Srbije i Crne Gore osvojila 3.mesto i time postigla najveci uspeh u istoriji.Jovana je malo igrala,ali je svaki minut uskoristila na najbolji moguci nacin,i vec u sledecoj sezpvi postala je kljucna igracica i na klupskom i na reprezentativnom prvenstvu.
  2. Drugi nastup na velikim takmicenjima imala je na Evropkom prvenstvu 2007.god ovoga puta sa reprezentacijom Srbije i osvojili su srebrnu medalju.Jovana je bila jedna od najboljih igracica na prvenstvu.
  3. Na Evropskom prvenstvu 2011.u  Italiji i Sriji sa reprezentacijom Srbije osvojila zlato i proglasena je za najbolju i najkorisniju odbojkasicu prvenstva.Ona igra poziciju korektora sa brojem 2 na svom dresu.
  4. Kada sam pocela da se bavim odbojkom,ne propustam da gledam njene utakmice.Reprezentacije Srbije 2011. igrala u finalu protiv reprezentacije Nemacke u beogradskoj sportskoj hali osvojili smo 1. mesto.

Нема коментара:

Постави коментар